Bemutató gyerekeknek: Hamupipőke

Karácsonyra készülve látványos családi produkciót tűzünk műsorra, ezúttal klasszis énekesekkel erősítünk. November 30-tól látható a Hamupipőke musical, melyben az Ének iskolája című tehetségkutatóban feltűnt Varga Vivien, a 2017-es Sztárban sztár +1 kicsi győztese, és Ódor Botond, a 2013-as Simándy József Énekverseny győztese debütál.

Hamupipőke, a félig elárvult lányka története a világ egyik legkedveltebb meséje, melynek legismertebb változata a Grimm-testvérek feldolgozása. Ezt a verziót írta zenés színpadra az osztrák szerzőpáros, Thomas Jorda és Pavel Singer

A magyarországi bemutató az opera- és operett világából ismert művészekre épül, a főszerepeket azonban ígéretes fiatal énekesek alakítják. Acímszerepet a tizenhét éves Varga Vivien játssza, aki több televíziós műsorfolyamban szerepelt már sikerrel. Hamupipőke hercegeként Ódor Botond lép színpadra. A fiatal tenor több operaprodukcióban kapott szerepet az elmúlt években, többek közt a Pécsi Nemzeti Színház Macbeth előadásában.

A címszerepben <strong>Sipos Marianna</strong>, több nemzetközi verseny döntőse és különdíjasa látható még, a további szerepeket Iván Gál Judit, Teremi Trixi, Bokor Jutta, Vághelyi Gábor, Zsadon Andrea, Egyházi Géza, Szolnoki Tibor és Dénes Viktor alakítja. Karmester: Tassonyi Zsol.

Az eredeti produkció ötletgazdája és tervezője Manfred Waba, magyarországi látványtervezője pedig Bíró Nóra. A klasszikus látványvilágú díszlet a régi mesekönyvek illusztrációit idézi.

Igazgatónk, Bank Tamás a bemutatóval kapcsolatban kiemelte: A gyerekeket néha ki kell szedni a hightech világából, és megmutatni nekik azt a varázslatot, ami nem a technika, hanem az ember által jön létre. Amikor a képernyő, és az animáció helyett az élő, személyes találkozás és a fantázia adja az élményt. A színház alapvető küldetése a szórakoztatás, tette hozzá, ami egy gyermekelőadás esetében is lehet minőségi.

A színrevitelben közreműködnek a Táncművészeti Egyetem gyermek növendékei, az Operettvilág Énekkara és a Kropf Balett.

Művészeti vezető: Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor.