Gombóc Artúr VIDA PÉTER / VADÁSZ GÁBOR

Esernyőmadár ERDÉLYI TIMEA

Sipirc, a macska KOVÁCS VANDA

Téglagyári Megálló Kutya FICZA ISTVÁN / GERNER CSABA

Nulla Kilométerkő SZŐLŐSKEI TIMEA

Füttyös Rezső DOLMÁNY ATTILA

Sofőr, Masiniszta, Pilóta VASS GYÖRGY

Madárkák PAZSICZKI Máté, CZÉGÉ Dóra, GULYÁS Vivien, KALÓ Kristóf,
KOLTAI Vivien, MAKOFKA Blanka, HORVÁTH Fanni

Zene: Szitha Miklós

Dramaturg: Lőkös Ildikó

Díszlet- és jelmeztervező: Kovács Yvette Alida

A látvány ihletője Sajdik Ferenc
Videó effektek: Dicső Dániel

Koreográfus: Vida Gábor

Ügyelő: Skrabán Judit, Petyi János

Súgó: Dobos Erika, Sajben Anita

Rendezőasszisztens: Petyi János, Skrabán Judit

Rendező: ZSURZS KATI

„Minek örült a legjobban Gombóc Artúr? A csokoládénak! Igen, Gombóc Artúr a világon mindennél jobban szerette a csokoládét. Ha megkérdezték tőle, hogy milyen csokoládét szeret a legjobban, habozás nélkül fújta, mint aki éjjel-nappal ezen töri a fejét: a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a lapos csokoládét és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon. És mi volt a legnagyobb bánata Gombóc Artúrnak? Hogy minden hiába, mert csak hízik, csak kövéredik, csak dagad, pedig keményen és összepréselt csőrrel fogyókúrázik!... Aztán egy reggel látja ám Gombóc Artúr, hogy az égen köröznek a madarak, meg a villanydróton gyülekeznek, meg a háztetőn sorakoznak, aztán: huss! – elrepülnek Afrikába…” Ő is szeretne, de a túlsúlyától nem tud repülni. Most akkor mi lesz? Csukás István maga dolgozta át a Játékszín fölkérésére a népszerű klasszikus meséjét, s mindehhez nagyszerű színészek, különleges ütős-hangszerekkel kísért dalok és Sajdik Ferenc-ihlette látványvilág társul!

„Van benne minden, ami kell: kedves, kék, kövér Gombóc Artúr (Vida Péter eszköztelen, éppen ezért szerethető előadásában), egy majdnem madár esernyő (akit Erdélyi Tímea alakít, méghozzá kitűnően és viccesen), egy kicsit túl sokat nyávogó, gyáva macska (Kovács Vanda), egy jó szimatú és igen művelt, bár némiképp túljátszott eb (Gerner Csaba) és még sokan mások (madarak, sofőrök és a Nulla Kilométerkő).
Az előadás látványvilágát Sajdik Ferenc ihlette és Kovács Yvette Alida valósította meg – gyönyörűen. Zsurzs Katalin rendező pont annyit tett hozzá az egyszerű és könnyen követhető szöveghez, amennyire szükség volt.”
/Vasárnapi Hírek, Kövesdi Péter/

Bemutató: 2014. december 20.

Az előadás hossza 2 óra 5 perc, egy szünettel.

JEGYÁRAK:

földszint:
1-9. sor 3 900 Ft
10-12. sor 3 600 Ft
13. sor 2 900 Ft
pótszék 1 500 Ft

erkély:
1. sor 3 900 Ft
2. sor 3 600 Ft
3-4. sor 2 600 Ft
5. pótsor 1 500 Ft