Szakonyi Károly: KÉT NŐ


Szakonyi Károly:
 
KÉT NŐ
cekkerdráma
 
Ősbemutató!
 
Nóra: ZSURZS KATI
Edina: TÓTH ENIKŐ
 
Dramaturg: LŐKÖS ILDIKÓ
Díszlet: KRISZTOVICS SÁNDOR
Jelmez: FEKETE GYÖRGYI
Rendezőasszisztens, ügyelő:
PETYI JÁNOS / VARGA MIKLÓS
 
Rendező: CSEH JUDIT
 
Történik napjainkban egy budai lakásban, egy esős őszi délután… Majd télen, tavasszal, nyáron… Az első jelenetben két nő érkezik zajosan, ázottan az esőtől. Csinos hölgyek: divatos ballonban az egyik, elegáns kabátban a másik. Az egyik szüntelen beszél a mobilján, kezében tömött cekker, aminek egyik szeme belegabalyodott a másik kabátgombjába, ezért őt szinte maga után húzza a szobába…
 
A neves drámaíró új komédiája két nő különös találkozásáról… 
 
Szakonyi Károly, többek közt Kossuth- és József Attila-díjas író, drámaíró dramaturg a kortárs magyar irodalom kikerülhetetlen alakja. Az 1970-ben bemutatott Adáshiba a magyar klasszikus drámák közé sorolódott, szinte nincs olyan évad, hogy valamelyik színházban ne játszanák, számos nyelvre lefordították, Neil Simon is érdeklődött iránta.
Szakonyi Károly ugyan a mai napig aktív író és közéleti ember, ám új drámával már régen jelentkezett. Ezért is öröm, hogy a Játékszín dramaturgiájának ajánlotta friss művét, a Két nő és még valaki címűt, melyet az idei színházi világnapon felolvasószínházi formában nagy sikerrel be is mutattunk Tóth Enikő és Zsurzs Kati közreműködésével. Épp a közönség kívánságára merült föl az ötlet, hogy színpadra állítsuk. Ehhez megnyertük a fiatal Cseh Juditot rendezőnek, és a Játékszín családias színpada-nézőtere alkalmasnak is ígérkezik a meglepetésekkel teli, remek humorú, mégis elgondolkodtató színmű megvalósításához.

A Két nő nemcsak magyarországi ősbemutató, hanem világbemutatója is a legnagyobb és legnépszerűbb íróink egyikének, Szakonyi Károlynak.
 
Bemutató: 2017. december 8. péntek 19:00

JEGYÁRAK:                                    

földszint:
1-7. sor      3 100 Ft 
8-11. sor    2 900 Ft
12-13. sor  2 700 Ft
pótszék      2 200 Ft 
 
erkély:                                             
1. sor       3 100 Ft
2. sor       2 900 Ft
3-4. sor    2 500 Ft
5. pótsor  2 200 Ft

LEÍRÁS


Az előadásról készült fotógaléria megtekintése.

IDŐPONTOK ÉS JEGYRENDELÉS


TOVÁBBI DARABOK

EZ AZ ELŐADÁS MÉG ÉRDEKELHET


 39 LÉPCSŐFOK - krimi-vígjáték

Buchan-Hitchcock-Barlow

39 LÉPCSŐFOK - krimi-vígjáték