Törőcsik Franciska és Fehér Tibor után Mikecz Estilla, Mészáros András, MedveczkyBalázs és Varga Ádám érkezik a Játékszín produkcióiba, Bánsági Ildikó pedig visszatér a Teréz körúti színpadra.

Felújítják a Kölcsönlakás-t. A Kapitány Iván rendezte előadás csaknem öt éve szerepel a Játékszín repertoárján, több mint 120 alkalommal játszották, eddig három szerepben történt változás. Július 3-án, a Szarvasi Vízi Színház színpadán ismét három új szereplő mutatkozik be a produkcióban. Mészáros András és Mikecz Estilla debütál a darabban, Fehér Tibor pedig egy hónap különbséggel már a második új szerepében lép színre a Játékszín felkérésére – krimi után ezúttal klasszikus vígjátékban. A történet szerint két jó barát közösen vezet egy gyermekkönyv-kiadót. Mindkettő nős, Philipék lakását épp felújítják. Amíg Philip a feleségével vendégségbe készül, Henry egy hölgy ismerősével náluk randizna.Nem tudja, hogy felesége is ugyanezt tervezi egy férfival, ugyanott. És sajnos a felújításon dolgozó belsőépítész is, a szobalánnyal. Hazugságok és félreértések sorozata a teljes káoszhoz vezet, ennek közepébe érkezik meg váratlanul a meglehetősen prűd, híres mesekönyvíró, akire a kiadó már régóta fente a fogát… Az új szereposztás a Játékszínben augusztus 4-én debütál.

A Primadonnák még régebbi sikerdarab, 2014 óta folyamatosan műsoron tartja a Teréz körúti színház. Július 8-án négy új szereplővel kerül ismét műsorra a produkció, melyet Szirtes Tamás rendezett. A két főszerep igazi jutalomjáték: Medveczky Balázs és Varga Ádám két állástalan Shakespeare-színészt alakít, akik egy hirdetésre lesznek figyelmesek: haldokló asszony keresi szeretteit, hogy rájuk hagyhassa óriási vagyonát. Sajnos azonban elkerüli a figyelmüket, hogy a két keresett rokon nő... A két fiatal színész hol nőként, hol férfiként tűnik fel a színen. Új szereplőként Mikecz Estilla és Szirtes Balázs is beáll a darabba.

A 2013 óta futó Nyolc nő című előadásban Bánsági Ildikó debütál madame Chanel, a nevelőnő szerepében. Robert Thomas krimikomédijában nyolc színésznő brillírozik – Bánsági Ildikó Hernádi Judit, Lévay Viktória, Erdélyi Timea, Dobó Kata, Pásztor Erzsi, Zsurzs Kati és Horváth Lili partnereként mutatkozik be októberben.

A Játékszín május 22-én nyitott újra, azóta folyamatosan játszották az ősszel és télen elmaradt esték pótelőadásait. Emellett megkezdték a nyári vendégjátékokat, így júliusban jórészt szabadtéri játszóhelyeken találkozhat a közönség a produkcióikkal. Szarvas, Szeged, Sóskút, Nyíregyháza, Veresegyháza, Szigliget és Kápolnásnyék után a Városmajorban zárják a júliust, a Teljesen idegenek-kel.

A Játékszín őszi szezonjára tervezett műsorát június 30-án hozzák nyilvánosságra, és aznap indul a jegyelővétel a szeptember-októberi előadásokra. Visszatérnek a legújabb produkciók: a Nagyvárosi fények című Chaplin-adaptáció Nagy Sándor főszereplésével, és a Dominógyilkosságok című kortárs krimi, melynek szerzője és rendezője Szente Vajk.

838EA7EF-32DB-4E6D-AC00-B4DB1513AE00.jpeg

2B029481-8FD3-48A4-B6D5-8F638D430F3D.jpeg

7FFC4356-F029-4300-8A65-E75C5CE35B6D.jpeg

C890EED4-45CD-4038-B74F-B4DAB61C76A4.jpeg