A Játékszín bemutatta két egyfelvonásos utazó produkcióját


2017.12.18


Egy rendező és két egyfelvonásos, kétszereplős mű. Cseh Judit két színpadi alkotását egy hét különbséggel mutatta be a Játékszín. A Két nő december 8-án, a Bankhitel 15-én debütált a Teréz körúti színpadon.

Lengyel Tamás, a Bankhitel egyik színésze kiemelte: "Nagyon izgalmas kétszereplős darabot játszani... előadásról előadásra változik, és minden a kettőnk közötti interakció minőségén múlik... Kimerítő, de épp az ilyen feladatokért lesz az ember színész." A művész a Galceran-darabban bankigazgatót alakít, akit egy reggel hívatlan vendég vár az irodájában. Az ismeretlen zsarolni kezdi, a bankárnak pedig felborulni látszik addig tökéletesnek hitt élete. Lengyel Tamás partnere Baksa Imre. 

Cseh Judit régebbi munkája a Bankhitel, amit a Játékszín az előző évadban a Bock Színpad egyik különleges előadásaként, egyszeri alkalomra tűzött műsorra. Az este váratlan sikert aratott, így a produkció színvonalához méltóképpen, nagyszínpadi bemutatóként kapott helyet a műsortervben.

Épp ugyanez a története Szakonyi Károly Két nő című drámájának, amely a Bock Színpadon ugyancsak egyszeri felolvasószínházként mutatkozott be a Játékszínben. A rendezést a másik kétszereplős darabbal már bizonyított rendezőnő kapta meg feladatul. A Két nő csodás kortárs mű a Kossuth-díjas író tollából, könnyed dráma, ha úgy tetszik. Nóra és Edina véletlen találkozása hosszabb, de igen extrém kapcsolatot eredményez a két nő között. Házastársi hűség, megcsalás, megcsalatás - párkapcsolataink kulcskérdései mind terítékre kerülnek a keserédes történetben. A két zseniális szerepet Tóth Enikő és Zsurzs Katalin alakítja.

A Játékszín repertoárjának két új egyfelvonásosát Budapesten mégsem tartja műsoron a színház. Ennek oka pedig az, hogy a két kétszereplős produkció könnyen utaztatható, ezért tökéletesen szolgálja azt a küldetést, mellyel a főváros legnépszerűbb szórakoztató színháza a vidéki közönséget szeretné szolgálni: házhoz vinni híres darabokat híresen jó színészekkel. "Sosem szabad megelégedni azzal, amit elértünk. Ha így tennénk, akkor csak sikereinkkel foglalkoznánk, és nem vennénk észre, hogy a budapesti, folyamatos teltházaink mellett is akad még feladatunk. Márpedig van egy hatalmas réteg, olyan színházszeretők, akik nem tehetik meg, hogy ellátogassanak hozzánk, a Teréz körútra. Pedig ők éppúgy a mi közönségünk" - fogalmazott Bank Tamás igazgató. 
A Játékszín ötéves történetének természetesen része, sőt hagyománya a tájolás, amit immár két új darabbal folytat a színház.

TOVÁBBI HÍREK


Hazudj inkább a Játékszínben


2017.11.27

Aki szórakoztatva tanított, tanítva szórakoztatott - Kállay Géza professzor (1959 – 2017)


2017.11.22