Aranydió-díjas lett a Legénybúcsú!

A százhalombattai alapítású Aranydió-díjat évről évre a közönség ítéli oda egy-egy produkciónak. A Barátság Kulturális Központ befogadó színházként működik, így nézői számos vendégelőadást láthatnak évadonként - ezek közül, az előző szezonban begyűjtött szavazatok alapján a Legénybúcsú lett a nyertes. A díjat december 23-án, színpadunkon adta át Szigetvári József igazgató.
"Nem a díjakért alkot az ember - ugyanakkor, ha van elismerés, ami igazán számít, az a közönség elismerése. Úgyhogy nagyra értékelem az Aranydiót, és köszönöm valamennyi szereplőnek, hogy sikerre vitték ezt a produkciót" - mondta Szente Vajk, a Legénybúcsú rendezője. A klasszikus vígjátékot 2019-ben mutatta be a Játékszín, és Szente Vajk nemcsak rendezőként, hanem szerzőként is jegyzi a darabot, amelynek egyik főszerepét ő maga alakítja Nagy Sándor, Bálizs Anett, Szerednyey Béla, Csonka András, Kovács Gyopár, Barabás Kiss Zoltán, Dobos Judit, Lévay Viktória, Oláh Béla és Suba Dávid partnereként.
A közönséget leginkább a Legénybúcsú féktelen humora és a játszó művészek sodró lendülete fogja meg.
A Játékszín újranyitása óta a harmadik repertoárdarab nyerte el az Aranydió-díjat - az előző években megkapta az elismerést az Életrevalók és a Virágot Algernonnak című előadás is.