Tisztelt Közönségünk!

A Játékszín igazgatójaként idén, húsvét táján nem a színház ünnepi kínálata, hanem az egészség foglalkoztat. Nemcsak a családomé, hanem a tág családomé, a művészeké, dolgozóinké is, és abban reménykedem, hogy mind erőben vészeljük át ezt az időszakot.

Kereken négy hete nem játszhatunk, és az elsők között veszítettük el bevételi forrásainkat. Ebben az időszakban sokan mégis többet dolgozunk, mint azt a normális kerékvágásban tennénk. Pénzügyi terveket készítünk, hogy miből és hogyan induljon újra színház, számolgatjuk, mit vállalhatunk fel annak érdekében, hogy minden munkahelyet megtarthassunk, és közben folyamatos kapcsolatot tartunk színészeinkkel, munkatársainkkal és Önökkel.

Sok a bizonytalanság. Amikor a színházi előadásokat felfüggesztették, teljesen kilátástalannak tűnt a helyzetünk. Azóta azonban több reménykeltő dolog történt. Nézők sokasága jelezte, alig várják, hogy újra színházba jöhessenek és boldogan pótolják a kútba esett estét egy másik alkalommal. Színművészeinktől is sok-sok pozitív jelzés érkezik, munkatársaim pedig megértően ajánlják fel segítségüket a színház érdekében. A kormány adó- és járulékfizetéssel kapcsolatos intézkedései ugyancsak hoztak némi fellélegzést, sőt, összhangban állnak embereink megtartását célzó elhatározásainkkal. Nézőink türelme, művészeink hozzáállása, a kormány vészhelyzeti gazdaságpolitikája összességében bizakodóvá tesz: elkerülhető, hogy ezt a globális katasztrófát magánszínházunk összeomlása kövesse.

Köszönöm Önöknek a bizalmat, a támogatást, és hálás vagyok minden egyes megtartott jegyért. A visszaváltás lehetősége természetesen él a nyitás után – a mi biztonságunkhoz azonban azzal járulhatnak hozzá, ha a már meglévő jegyükkel eljönnek majd hozzánk.

Ezúton köszönöm meg minden munkatársam és a Játékszín szimpatizánsainak felajánlásait, az együttműködést és a segítséget – ezek nélkül üres próbálkozás volna minden jól előkészített tervünk. Bízom abban, hogy a magyar kormány a járvány okozta zűrzavar elmúltával is gondol a kultúrában munkálkodókra, és támogatja erőfeszítéseinket.

Végezetül azt kérném: mi pedig gondoljunk hálás szívvel azokra, akik a jelen helyzetben a rájuk nehezedő terhek és rendkívüli társadalmi elvárások ellenére képesek erőn felüli teljesítményekre.

Boldog húsvéti ünnepeket kívánok mindnyájuknak!

Bank Tamás

igazgató