Dog Story bemutató


2018.04.23


Sikeres, fiatal musicalénekesek debütálnak a Játékszínben május 19-én.

A Randikutya -Dog Story című bemutatóval új közönség felé nyit az ötéves intézmény, az Off Broadway-darabot Magyarországon először a Teréz körúti színház tűzi műsorra. A zenés amerikai produkciót a műfaj hazai mestere, Szirtes Tamás rendezi.
 
A négyszereplős előadást a műfaj legújabb generációjának képviselői, a legnagyobb hazai musicalszínház sztárjai fémjelzik. Foki Veronika mellett a kettős szereposztásban Solti Ádám és Nagy Balázs, Puskás Peti és Sándor Dávid, valamint Tóth Angelika és Török Anna látható – mindegyikük több, jelenleg műsoron tartott, sikeres nagyprodukcióban szerepel.

Az eredetileg Dog Story című musical ősbemutatóját 2014-ben Floridában tartották, majd 2016 novemberében New Yorkban is bemutatkozott Off Broadway-produkcióként. Eric H. Weinberger és Gayla D. Morgan musicalje Magyarországon először a Játékszínben látható. A rendező, Szirtes Tamás az olvasópróbán  kiemelte, a Dog Story csak látszólag romantikus, zenés komédia. „Valójában a szerelem, a bizalom és felelősség tárgykörének mélyebb rétegeibe is elvezet, a virtuóz, könnyed megvalósítás ellenére pedig módot nyújt a színészi karakterábrázolásra.”

A produkció látványvilágát Kovács Yvette Alida tervezte. „Az előadáshoz kitalált tér különlegessége, hogy állandóan változik”– meséli. – „Szinte mindegyik jelenet máshol játszódik, a táncok miatt pedig szabad helyet kell biztosítani a koreográfiának a Játékszín viszonylag kicsi színpadán. Így alakult ki az elképzelés, hogy a teret különböző függönyök tagolják, melyek azonban nemcsak könnyed térelválasztók, hanem dekoratív vetítőfelületek is egyben. A háttérben a beépített ledfalon megjelenő montázsok idézik meg a helyszíneket, emellett fontos szerepet kapott a világítás, mely a fehér textilekből változatos színekkel varázsol más és más hangulatú összképet.”

A Játékszínben is szokásos ledfalas vetítést a legmodernebb hangtechnikát alkalmazó, újonnan beépített hangrendszer, a StradiSound 1.3 egészíti ki. A cég mérnökei olyan torzításmentes eszközt fejlesztettek, amely majd két méter magas, egyedi külsejű hangfalaival homogén hangzást biztosít a nézőtéren. A rendszer forradalmian megváltoztatja a színháztermi hangosítást. A berendezés névleges ára egymillió dollár, és jelentős nemzetközi érdeklődés övezi a zeneiparban és a színházi világban. Magyarországon a Játékszín az első teátrum, melynek zenés előadásait a StradiSound hangrendszerrel élvezheti a közönség. 

„Az ötéves Játékszínt Budapest legkedveltebb szórakoztató színházaként tartják számon a nézők. A Dog Storyval most új generáció felé nyitunk. Ez a könnyed Off Broadway-musical – amellett, hogy állandó közönségünk ízlésének is megfelel – a maga szereplőgárdájával és témájával, a szerelemmel, tizenöt éves kortól tökéletes esti szórakozás, akár első önálló programként, akár többgenerációs családi élményként. Épp ezért fontos számunkra a legtökéletesebb megvalósítás” – emelte ki Bank Tamás igazgató.

A Játékszín ünnepi évadának utolsó bemutatóját a zenés műfaj kiváló szakemberei készítik elő. A fordítást Bárány Ferenc és Puller István, számos nagysikerű musical fordítópárosa jegyzi, többek közt a Mamma mia! is az ő alkotásuk. A darab zenei vezetője Gulyás Levente, az énekesek felkészülését Köteles Géza és Furák Péter segíti, a koreográfus Tihanyi Ákos, Szirtes Tamás állandó alkotótársa.

A Randikutya - Dog Story a szerelemről, hűségről, felelősségről szól, fülbemászó slágerszámaival üdítő szórakozást ígér május közepétől a Játékszínben.
 

TOVÁBBI HÍREK


Csukás István gratulált Gombóc Artúrnak


2018.04.16

Világosító munkatársakat keresünk


2018.03.27