EGYÜTT FELNŐNI - A Játékszín és a ZOOM Egyesület közös kiállítása


2016.11.15


A Játékszín és a ZOOM Egyesület közös kiállítása

A ZOOM Egyesület egészséges és látássérült, siket és mozgásukban korlátozott vagy más testi betegséggel élő gyermekeknek segít alkotni, hogy a művészet, jelesül a képzőművészet eszközeivel tudják kifejezni magukat. Az egyesület szervezésében már számos kiállítás megvalósult, 2016. november 14-étől egy hónapig a Játékszín ad otthont a gyerekek képeinek.

A Játékszín számára kiemelten fontos, hogy olyan előadásokat is műsorra tűzzön, melynek fontos társadalmi üzenete van. Egyik ilyen produkciónk a Virágot Algernonnak, mely egy értelmileg sérült ember történetét mutatja be. A darab szereplői – Szervét Tibor, Benedek Miklós, Nagy Sándor, Lévay Viktória, Szőlöskei Tímea és Zsurzs Kati – a november 14-ei előadásukat az egyesületnek és a sérült gyerekeknek dedikálják.

A ZOOM misszió mögé többek között olyan személyiségek sorakoztak fel, mint például Kovács Kati, Jakupcsek Gabriella, Gálvölgyi János, D. Tóth Kriszta, Dobó Kata, Béres Alexandra, Trokán Péter, Halász Judit, Kovács Áron, Haumann Péter, az Irie Maffia tagjai, az Alma együttes, a Balkan Fanatik és a KFT zenekar, Bálint gazda és Talmácsi Gábor.

A kiállítás célja, hogy felhívja a figyelmet a gyerekekben ott szunnyadó tehetségre, az adni akarásra,az egymás felé való odafordulásra, az emberek emberként való megbecsülésére, függetlenül attól, hogy milyen betegségeket kaptak, s győznek le nap, mint nap. Emlékeztetni kíván a másként gondolkodás szabadságára, a pozitív életszemléletre, az egymáshoz való közelítésre, a különbözőségeinkben rejlő egyformaságunkra, valamint arra, hogy nem szabad szégyellni, titkolni, elrejteni, béklyóként viselni a betegségből fakadó „másságot”, hanem büszkének kell lenni arra, hogy minden körülmények között emberek, gyerekek tudnak maradni, s meg akarják mutatni a társadalomnak is, s maguknak is, hogy mit tudnak. – Nem az a mérce, hogy ki egészséges, vagy ki beteg, hanem az, hogy milyen felnőttek lesznek majd! – tette hozzá Dr. Mangó Gabriella, Richter Aranyanyu-különdíjas doktornő, aki egyben az egyesület motorja is.

Az egyesület jelenleg  autista gyerekeket segítő szervezeteknek, cukorbeteg gyerekeknek, gyógypedagógiai intézményeknek és vidéki általános iskolának gyűjt adományokat.

A ZOOM Egyesület bankszámlaszáma: 11739030-20057963

TOVÁBBI HÍREK


Egy lakás kölcsönbe? SASAD LIGET NYEREMÉNYJÁTÉK


2016.11.07

Elhunyt Józsa Imre


2016.10.31