KÖLCSÖNHATÁS - Szoboszlay András kiállítása


2016.12.09


Budapest ügyeletes sketchművésze egy hónapon át nálunk rajzolt.

Budapesten élek, a várost, a városi életet rajzolom. Egyfajta hivatásomnak tartom, hogy mintegy képíró riporter, közvetítsem a számomra fontos eseményeket a képeimen keresztül.

Pont egy éve voltam egy népzenei koncerten ahol a színpadon a zenekar és táncosok kísérték a szóló énekesnőt. Mindenki azért játszott, hogy egy nagyszerű össztánc, egy közös produkció jöjjön létre. El is gondolkoztam azon akkor, hogy én képzőművészként, hogy tudnék alkotni másokkal közösen egymás művészetét kiegészítve, egy nagyobb teljesség céljával.

Amikor egy rajzom kapcsán felmerült az ötlet, hogy kiállításom lehetne a Játékszínben, ami ráadásul a Kölcsönlakás darab bemutatójának apropóján nyílna meg, hirtelen minden adott volt, főként a téma… olvadjak be a próbákba, örökítsem meg azt a folyamatot, ahogy a színészek a rendezővel együtt kibontják és felépítik ezt a darabot.

Nagyon hálás vagyok, hogy ezt a születési folyamatot átélhettem, végigrajzolhattam, és a képeimben tovább adhatom most a nézőknek ezeket a pillanatokat. Ezek a pillanatképek mind helyszínen születtek, az elmúlt hónapban. A technika segítségével nagyítottuk ki őket. Az eredeti rajzok és a nyomatok is megvásárolhatóak.

www.szoboszlayandras.com , www.facebook.com/szoboszlaysketches/ , mr.szoboszlayandras@gmail.com

TOVÁBBI HÍREK


KÖLCSÖNLAKÁS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ


2016.12.02

PRÓBÁLUNK


2016.11.30