KÖLCSÖNLAKÁS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ


2016.12.02


Társulatunk legújabb tagjainak bemutatását dalpremierrel kötöttük össze.

November 30-án, mintha egy showba csöppentek volna, úgy érezhették magukat az újságírók legújabb darabunk, a Kölcsönlakás sajtótájékoztatóján. A házigazda szerepét Szulák Andrea látta el, aki maga is szerepel a darabban. 

Az alkotók és szereplők közül mindenki szépen sorra került a beszélgetős kanapén. A rendező és az igazgató, a két főszereplő páros és természetesen a további karaktereket megformáló fiatal színészek is, akik új tagjai a Játékszín alkotóműhelyének. A jelenlevő újságírók egy rövid bejátszást láthattak az első olvasópróbáról és a plakátfotózásról https://goo.gl/phwzMY is, majd a remek hangulatú eseményt Lévay Viki dala zárta, ami várhatóan nagy siker lesz.

Kölcsönlakás dal
Hacsak nem zenés előadásról beszélünk, ritkán készül egy darabhoz dal, pláne igazi popsláger. Lévay Viki, a bohózat egyik főszereplője énekli a Kölcsönlakás „főcímdalát”, melyet Lombos Márton dalszövegíró és Havas Lajos Chico zeneszerző jegyez. A dal elkészültéről szóló videót itt goo.gl/LxkLbP lehet megtekinteni. Klippremier hamarosan a Facebook-on!

Lombos Márton, aki énekesként az egykori Warpigs zenekarból is ismerős lehet, az elmúlt közel 15 évben olyan előadóknak és zenekaroknak írt több száz dalszöveget, mint a Back2Black, Emilio, a Hooligans, vagy Megasztárosok és X-Faktorosok sora. A zeneszerző sem ismeretlen a nagyközönség előtt. A 4 éves kora óta a zene bűvöletében élő Chico a hazai R’n’B szcéna meghatározó előadója. Session-zenésze és vokalistája a Back to Black zenekarnak, 2008 novembere óta pedig a Bolyki Brothers acappella együttes tenorja. A két szerző kapcsolatát még két további érdekes momentum is színesíti: mindketten Balassagyarmaton születtek és Marci, énekesi pályája kezdetén Chico-tól vett énekleckéket.

A dal szövege
Kölcsönlakás
 
Van kölcsönhatás… ez már félsiker!
A másik feléhez csak kégli kell!
Egy franciaágy, egy nagy rekamié…
Az se' baj, ha ott minden a nagymamié...
 
Ha nincs hálószoba, vagy galéria,
Pont elég, hogy van köztünk kémia!
És megígérem:
Leszek a cicád! Micsoda kéj!
Jaj, de jó… van köztünk kémia!
 
Jó lesz egy kölcsönlakás… kölcsönlakás!
Hotelszobára most más költsön,… ma más!
Kölcsönlakás… igen egy kölcsönlakás!
Ha ágy nincs, majd a földön játszunk papás-mamást!
 
Van mögöttem pár klassz tapasztalat
Konyhapulton és asztal alatt.
Ha miattam kerülsz nőügyben gázba,
Megtudod, milyen az őrültek háza,
 
És ha nincs hálószoba, vagy galéria,
Pont elég, hogy van köztünk kémia!
És megígérem:
Leszek a cicád! Micsoda kéj!
Jaj, de jó … van köztünk kémia!
 
Jó lesz egy kölcsönlakás… igen egy kölcsönlakás!
Hotelszobára most más költsön, …ma más!
Kölcsönlakás…igen egy kölcsönlakás!
Ha ágy nincs, majd a földön játszunk papás-mamást!

A Kölcsönlakás darabbal egyidejűleg 2016. november 7. és 2017. június 31. között a Játékszín bármely előadására jegyet vásárlók közül, az évad végén valaki megnyerhet egy berendezett álomlakást a Sasad Liget Lakóparkban, melyben egy évig ingyen lakhat. A játékkal kapcsolatos további részletek és regisztráció a www.kolcsonlakas.hu oldalon.

A dal karaoke változatát decemberi hirlevelünkben tesszük elérhetővé. Te feliratkoztál már? A linkre kattintva gyorsan megteheted. 
https://www.jatekszin.hu/#hirlevel

TOVÁBBI HÍREK


PRÓBÁLUNK


2016.11.30

SZÍNÉSZEINK A RONALD HÁZAKÉRT


2016.11.24