A szőke ciklon című előadás lesz a Játékszín második online látható produkciója, karácsonykor.

A színházkedvelők december 26-án családi körben, a Színház TV-n nézhetik meg a Rejtő-könyv alapján készült fordulatos, zenés vígjátékot Őze Áron és Lévay Viktória főszereplésével. 


Szente Vajk rendezése 2015 óta szerepel a Teréz körúti színház repertoárján, a bemutató óta több mint száz alkalommal láthatta a közönség. A rendező a színpadi adaptáció szerzőjeként is jegyzi a produkciót.

A premier előtti nyilatkozata szerint a darab kerettörténetét Rejtő Jenő írói módszerének érdekessége ihlette, azaz, hogy regényeit gépírónőknek diktálta. Az alkotómunka hevében az író és a lányok között több alkalommal is romantikus kapcsolat szövődött, sőt, előfordult, hogy az illető hölgyet elvette feleségül. Ezzel az emblematikus diktálással kezdődik a színdarab, melynek folytatásában az épp költözködő gépírókisasszony lakásában megjelenő ismerősök, rokonok el is játsszák a néző szeme láttára megszülető Rejtő-regény kalandos fordulatait.A színrevitel valóságos ötletparádét igényelt, a fordulatos cselekményt öt színész játssza, huszonöt figurát alakítva a színen. Sok-sok szerepben tűnik fel Csonka András, Szerednyey Béla és Pusztaszeri Kornél, a fékezhetetlen tempót diktáló írót Őze Áron alakítja, a címszerepben, gépírókisasszonyként és számos további női figuraként Lévay Viktória látható.A világon átívelő utazást Gulyás Levente dalai festik alá a szerző kíséretével, a díszletet  Bátonyi György, a jelmezeket Kovács Yvette Alida tervezte.

"Rejtő hagyatéka érték. – fogalmaz Bank Tamás igazgató, hozzátéve – Idén, az év végére nem is maradt más nekünk, csak az értékeink. 2020 karácsonyán ez az eddig létrehozott előadásokat és a közönség hűségét jelenti. De nem adjuk fel, tesszük a dolgunkat: játszunk. Ezúttal az online térben."

Az előadásra a szinhaztv.com oldalon lehet jegyeket foglalni.