A szőke ciklon a karácsonyi időszak legkedveltebb streamelt előadása volt az online csatornán, ezért január 28-án ismét műsorra tűzzük.

A járvány miatt ideiglenesen - ám hosszasan - zárva tartó Teréz körúti színház a szórakoztató műfaj legkeresettebb darabjait vonultatja föl, a nézői visszajelzések alapján a streamelt produkciókra kifejezetten számít a közönség. A Színház TV előadásai egyetlen regisztrációval akár egy egész család számára nyújtanak színházi élményt.
A szőke ciklon fordulatos, zenés vígjáték, kerettörténetét Rejtő Jenő írói módszerének érdekessége ihlette, azaz, hogy regényeit gépírónőknek diktálta. Az alkotómunka hevében az író és a lányok között több alkalommal is romantikus kapcsolat szövődött, sőt, előfordult, hogy az illető hölgyet elvette feleségül. Ezzel az emblematikus diktálással kezdődik a színdarab, melynek folytatásában az épp költözködő gépírókisasszony lakásában megjelenő ismerősök, rokonok el is játsszák a néző szeme láttára megszülető Rejtő-regény kalandos fordulatait.
Öt színész huszonöt figurát alakít. Sok-sok szerepben tűnik fel Csonka András, Szerednyey Béla és Pusztaszeri Kornél, az írót - és még más férfiakat - Őze Áron alakítja, a címszerepben, gépírókisasszonyként és számos további női figuraként Lévay Viktória látható.
Szente Vajk rendezése 2015 óta látható a Játékszínben, a bemutató óta több mint száz alkalommal láthatta a közönség. A világon átívelő utazást Gulyás Levente dalai festik alá a szerző kíséretével, a díszletet Bátonyi György, a jelmezeket Kovács Yvette Alida tervezte.

Az előadásra a szinhaztv.com oldalon lehet jegyeket foglalni.