UTAZIK A JÁTÉKSZÍN


2017.06.08


Június 9-én indul színházunk nyári tájelőadás-sorozata. Szűk két hónap alatt tizenkét városban, huszonegy alkalommal találkozhat a közönség a Játékszín előadásaival vidéken. 129 színész kel útra, köztük olyan népszerű művészek, mint Vári Éva, Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Gáspár Sándor, Pokorny Lia, Szabó Győző és Lengyel Tamás.

Tizenegy darabot mutatunk be szerte az országban, hogy azok a színházba vágyó nézők is találkozhassanak közkedvelt produkcióikkal, akik nem jutnak el a fővárosba. Békéscsabától Kisvárdán át Debrecenig és a Balaton-partig huszonegy estén lépünk közönség elé a helyszínre szállított, eredeti díszletek között. A kínálatban szerepel a nemrég bemutatott, Bagó Bertalan által színre vitt Az eastwicki boszorkányok, amelyet Tihanyban, szabadtéren játszunk, csakúgy, mint a Szabó Győző főszereplésével a Kellemes húsvéti ünnepeket! című vígjátékot. A hűtlenség ára Kisvárdán lesz műsoron Pikali Gerdával, Németh Kristóffal és Nagy Sándorral, emellett utaznak a legkacagtatóbb kedvencek is: a Jutalomjáték, a Kölcsönlakás, és A szőke ciklon. A Horgas Ádám rendezte Életrevalók három alkalommal is műsoron lesz Békéscsabán, ahol a mozgássérült milliomos szerepét Hirtling István, barátjává váló gondozóját pedig a helyi színház művésze, Vadász Gábor alakítja.

„Tájolni – ahogy a színházi világban mondják – nemcsak szép hagyomány, de azt is jelenti, hogy valóban a közönséget szolgáljuk. És ha a publikumnak akármilyen okból nem elérhetőek a budapesti előadások, akkor útra kelünk mi, hogy együtt legyünk. Nálunk nincs olyan színész, aki ne akarna részt venni ebben” – emelte ki Bank Tamás igazgató a nyári sorozat kezdete előtt. Az első tájelőadást Kaposváron tartjuk. A prózai színpad legendás városában A hölgy fecseg és nyomoz című produkció különlegesen értékes alkalomnak ígérkezik: Vári Éva a hó végén búcsúzik el a főszereptől, és a hátralévő két előadásából az egyiknek a kaposvári közönség örvendhet.

TOVÁBBI HÍREK


JÚNIUS A JÁTÉKSZÍNBEN


2017.06.01

GÁLVÖLGYI 69.


2017.05.27