VÁRI ÉVA BÚCSÚT INT


2017.06.26


Jóval több, mint 150 szerep, közel kétszáz bemutató, számos film és szakmai díj – ez Vári Éva eddigi pályafutásának mérlege.

Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, de elsősorban kiváló tehetségű előadó. Drámai erejét, komikai színeit és muzikalitását egyformán elemi erővel, mégis könnyeden képes átadni. 1958-ban, Kaposvárott debütált, a következő, csaknem hat évtizedben pedig nemcsak a közönség rajongását nyerte el, de kivívta a színházi szakma egyöntetű elismerését, tiszteletét is. 1963-tól 1992-ig a Pécsi Nemzeti Színház társulatát erősítette, majd már tapasztalt színésznőként a fővárosba szerződött, és meghódította a pesti publikum szívét is.

"Erős idegrendszer és önbizalom kell ehhez a pályához, hogy azt mondhasd, nem érdekel mások véleménye, van egy dolgom, és azt csinálom. Valamilyen úton-módon ez sikerült is nekem, mert mindig egy ügyem volt, a színház. A szerepeim nélkül nem az lennék, aki vagyok" –  nyilatkozta Vári Éva nemrég egy interjúban.

A művész tavasztól sorban búcsúzott el azoktól a színházaktól, amelyekben játszott, mert döntést hozott: idén visszaköltözik Pécsre, ahol azonban még színpadra lép. A Játékszínben június 30-án, A hölgy fecseg és nyomoz című krimi-komédia főszerepében láthatja utoljára Vári Évát a közönség. Az est mindnyájunk számára ünnep lesz, amelyen köszönetet mondhatunk Vári Évának a sok-sok fergeteges estéért, és színházunk történetében először lezárunk egy szériát, a 105. előadás után lekerül a repertoárról a darab, amelyet 2013-as bemutatója óta töretlen sikerrel játszottunk a szikrázó, elbűvölő színésznő alakításával.

Fotók: Szalóky Béla

TOVÁBBI HÍREK


JUBILEUM EXTRÁKKAL


2017.06.18

UTAZIK A JÁTÉKSZÍN


2017.06.08