Bagó Bertalan, Horgas Ádám, Szente Vajk és Tallós Rita rendezi a következő évad bemutatóit a Játékszínben.

Új szerepben mutatkozik be többek közt Hirtling István, Nagy-Kálózy Eszter, Szerednyey Béla és Nagy Sándor. A 2017/2018-as szezon záró társulati ülésen először osztott ki elismerést Bank Tamás igazgató a közönség szavazatainak alapján az évad legkedveltebb színészének és színésznőjének: a nyertes Janza Kata és Csonka András. A szakmai díjak közül a Kránitz Lajos-díjat idén Lévay Viktória színművész, a Kishonti Ildikó-díjat Skrabán Judit rendezőasszisztens vette át.

A Menopauzával nyitja a 2018/2019-es premierek sorát október 12-én a Teréz körúti Játékszín; Robert C. Kelly zenés darabját Tallós Rita állítja színpadra. Februárban Horgas Ádám rendezésében mutatják be Lars von Trier Táncos a sötétben című Arany Pálma-díjas musicaljének adaptációját. Bagó Bertalan a jövő év tavaszán a Könnyed erkölcsök színpadi változatával jelentkezik, melyben egy angol férfi és egy amerikai nő sok szempontból problematikus párkapcsolatát követhetik nyomon a nézők, szezonzárás előtt pedig Legénybúcsú címmel saját darabot, egy parádés vígjátékot visz színre Szente Vajk.

A 2017/2018-as évadban hat premiert tartott a teátrum, emellett a Bock színpadi bemutató után nagyszínpadra vitték Galceran: Bankhitel című kétszereplős vígjátékát is. Az öt éve újranyitott magánszínház az ünnepi szezonban 368 előadást adott, közel 104.000 vendéget kiszolgálva. A Teréz körúti játszóhely 96,5%-os kihasználtsággal működött, külső helyszínen pedig (MOM Kult, tájelőadások) összesen 77 alkalommal játszottak mintegy 36.000 néző előtt.

A június 6-i záró társulati ülésen Bank Tamás igazgató először adta át az évad legkedveltebb színészének odaítélhető díjakat a közönség szavazatai alapján. Az internetes szavazáson Janza Kata és Csonka András nyerte el a nézői elismerést. A színház 2012-es alapítású Kránitz Lajos-díja a 2005-ben elhunyt Jászai Mari-díjas színész mértékadó művészi munkájának, pályafutásának is emléket állít. Az elismerést, amelyet minden évadban kiemelkedő munkájáért vehet át egy-egy művész, idén Lévay Viktória nyerte el. A Játékszín vezető színésznőinek egyike a 2017/2018-as évadban két bemutatóban is helyt állt: a 39 lépcsőfokban négy női figurát alakított, a Mennyei hang!-ban Dorothy szerepében debütált sikerrel, emellett A szőke ciklon című Rejtő-darabban is bemutatkozott, Magda szerepét a várandós Földes Esztertől vette át.

Kishonti Ildikó emlékére alapított díjat minden évad végén a Játékszín egy-egy olyan backstage-munkatársa kapja, aki jelentősen hozzájárul a produkciók megvalósításához. Az idei díjazott, Skrabán Judit a Játékszín sok előadásának kulcsfigurája, olyan színházi ember, aki rendezőasszisztensként és ügyelőként is a minőséget képviseli.

A Játékszín 2017/2018-as évadában sikerrel mutatott be krimivígjátékot 39 lépcsőfok címmel, kortárs színpadi művet (Szakonyi: Két nő), klasszikus komédiát (Hazudj inkább, kedvesem!), a nemzetközi színtér egyik sikerdarabját Bánsági Ildikó és Gálvölgyi János főszereplésével (Mennyei hang!), és egy családi musicalt (Dog Story). A következő szezonban a friss produkciók repertoáron maradnak, a teljes kínálatra pedig továbbra is a sokszínű szórakoztatás lesz a jellemző.

A most záruló évadban hat produkció érkezett kerek előadásszámhoz. A ...Tied a világ!, a Kölcsönlakás és az Életrevalók az ötvenedik, az És már senki sem a századik, valamint százötvenedik előadását ünnepelte a Nyolc nő és a Gombóc Artúr, a nagy utazó című gyerekdarab, melynek jubileumi előadására a szerző, Csukás István is ellátogatott.

A tájelőadások száma csaknem megkétszereződött az előző szezonhoz képest: a Játékszín produkcióit meghívta többek közt Hódmezővásárhely, Szolnok, Százhalombatta, Szeged, Veszprém, Siófok, Dunaújváros, Nagykanizsa, Szolnok, Kaposvár, Jászberény, Debrecen, Szekszárd, Nyíregyháza, valamint augusztus végéig további hat hazai város, a határon túlról pedig Arad és Dunaszerdahely is. A színház július 12-ig játszik a Teréz körúton, 7-én azonban elindítja a Színpart-sorozatot Siófokon. A nagymúltú szabadtéri színpadon idén nyolc szombat estét a Játékszín előadásai fémjeleznek. A sorozatban három saját és öt vendégelőadás láétható majd olyan sztárokkal, mint Hernádi Judit, Udvaros Dorottya, Tompos Kátya, Szulák Andrea, Lengyel Tamás és Puskás Peti.

Bank Tamás a június 6-i évadzáró társulati eseményen köszönetet mondott a színház minden munkatársának, és kiemelte: „A művészek odaadó és minőségi munkája erős társulattá teszi a Játékszín csapatát, a színházat pedig a szórakoztató műfaj olyan bázisává, amelyet egyre erősebb figyelem övez. Ennek pedig legfőbb mércéje a folyamatos teltház.”