Kapitány Iván állította színpadra a produkciót, melynek szereplői: Lengyel Tamás, Lévay Viktória, Debreczeny Csaba, Dobó Kata, Molnár Áron, Erdélyi Timea, Klem Viktor, Szulák Andrea és Szabó Erika. A történetben két jóbarát – amúgy gyerekkönyv-kiadók – keveredik egyre nagyobb félreértésbe, sőt, nemcsak ők, hanem feleségeik is. Henry ugyanis Philip lakásába tervez randit a szeretőjével, amíg azok nincsenek otthon. Sajnos azonban saját felesége ugyanezt beszélte meg Philip nejével, és akkor még nem is sejtik, hogy a szobalány sem akar parlagon heverni az üres lakásban. A totális káoszba érkezik meg a híres mesekönyv-író asszony, akitől azonban oly távol áll az erkölcstelenség, hogy azt elképzelni sem lehet... A szakmai tét sem kicsi.
A szerző, Cooney nevéhez olyan sikerek fűződnek, mint A miniszter félrelép, a Ne most drágám!, a Miért nem marad reggelire? vagy a Páratlan páros. Érdekesség, hogy a mára világsikerré vált Kölcsönlakás egyik szerepét, Philip figuráját magára írta.
Kapitány Iván a sitcomok rendezésében szerzett tapasztalatait ültette át színházi közegbe. „Ray Cooney és John Chapman 1969-ben született vígjátékának alapkonfliktusai eleve modernek, de a szöveget, amelyet Hamvai Kornél fordított, átdramatizálták annak érdekében, hogy az részleteiben is megfeleljen a mai kor elvárásainak” – nyilatkozta a bemutató előtt. A párbeszédeket Búss Gábor Olivér dramaturg, a rendező állandó szerzőtársa dolgozta át.
A Kölcsönlakás a következő évadban is látható a Játékszínben.

_K6A8396.jpg

_K6A8388.jpg

_K6A8389.jpg