Simon Kornél rendező köszönetét fejezte ki A vád tanúja színészei és a Játékszín teljes háttércsapata felé.

Október 17-én lezajlott az első színházi előadás a Fővárosi Törvényszéken. 

„Csodálatos volt látni, ahogyan a színház gépezetét működtető csapat olajozott szerkezetként zakatolt és tette lehetővé, hogy az előadás zökkenőmentesen megtörténjen” – fogalmazott Simon Kornél. Az október 17-i, vasárnapra kitűzött produkció technikai hátterét péntek este kezdtük kialakítani szakembereinkkel. Rendezőnk kiemelte: „Minden elismerésem és köszönetem az övék, háttérben dolgozó kollégáké, akik szereltek, vezetéket húztak, cipekedtek, adóvevőn beszéltek, irányították a színészeket és többiek munkáját, a helyi viszonyokat felmérve és azokhoz alkalmazkodva szabták az adott helyre az előadást.”

Az Agatha Christie-krimi főbb szerepeit Kern András, Lévay Viktória, Szerednyey Béla és Kocsis Dénes játssza, a produkciót 2020. februárjában mutattuk be a Teréz körúton. A kényszerleállások következtében mindössze néhány előadást követően sokáig nem szerepelhetett a műsoron az adaptáció, így az immár zavartalanul zajló 2020/2021-es évad újdonságai közé sorolódott a repertoárunkban. „Minden elismerésem és tiszteletem a színész kollégáké, akik ezen a nehezített pályán, a komfortzónájukból kilépve, nem biztonsági játékot játszva, de apait-anyait beleadva tették feledhetetlenné és megismételhetetlenné (illetve reméljük, megismételhetővé) a tegnap estét” – zárta sorait az előadás rendezője, aki Bank Tamásnak, a Játékszín igazgatójának is megköszönte, hogy „megálmodta és megszervezte a páratlan hangulatú estét”.

A rendhagyó produkciónak a Fővárosi Törvényszék patinás esküdtszéki terme adott otthont. Magyarországon először valósult meg színházi előadás bírósági épületben.

Fotó: Juhász G. Tamás 

A vád_törvényszék_3_IMG_1044.jpg

A vád_törvényszék_4IMG_1100.jpg