A Játékszínben a színházak között egyedülálló beléptetőrendszert alkalmazunk a vírus elleni küzdelem időszakában. Szeptember 11-étől minden néző lázmérés és teljes fertőtlenítés után léphet be a főbejáraton.

„A Covid-19 átrajzolta a mindennapokat, a színházi esték iránti igényt azonban nem tudja elpusztítani. A nézők közérzetére, biztonságérzetére ugyanakkor hat, és ezt kötelességünk figyelembe venni. Nekik játszunk, őket kell védenünk” – hangsúlyozta Bank Tamás igazgató.

A hazai teátrumok között elsőként a Játékszínben helyeztek el fertőtlenítő beléptetőkaput. A Safe-Gate csökkenti a vírusok és baktériumok okozta megbetegedések terjedésének esélyét. Az érkezők csak megfelelő testhőmérséklet esetén léphetnek tovább. Ahogy a kapun belépnek, rendkívüli érzékenységű szenzorok aktiválják a rendszert, melynek tartályából a fertőtlenítőszer a nagynyomású, rozsdamentes acélcsöveken, majd a porlasztó fúvókákon át szétszóródik a fülkében, ahol néhány másodperc alatt elpusztítja a ruházaton és a hajon található vírusok és baktériumok közel 95%-át. A fertőtlenítő természetes anyag, belélegzése veszélytelen, sem a ruházatban, sem sminkben, frizurában nem tehet kárt. A Safe-Gate kapu mellett az aulában továbbra is megtalálhatók a nézők számára beszerzett kézfertőtlenítő automaták, a színházban a maszkviselés kötelező, és folyamatos a fertőtlenítő takarítás.

Bank Tamás kiemelte: „A színház mindenkori feladata az lenne, hogy a nyugalom szigetét jelentse a látogatók számára. Mindennapjainkban nem elég ehhez jót és jól játszani – több kell, és a Játékszín mindent megtesz azért, hogy a nézőkön túl a művészek és az összes munkatárs is biztonságban érezze magát.” A Játékszínben folyamatosan várjunk a nézőket , műsorunkon a szórakoztató produkciók mellett látható többek közt Agatha Christie-adaptáció Kern András főszereplésével, és az olasz kultfilm színpadi változata, a Teljesen idegenek.

https://www.youtube.com/watch?v=xFsd-HkMsa8

Fotó: Juhász G. Tamás