Kolovratnik Krisztián fotókiállítására színészkollégái is ellátogattak, mi több, közös produkciójuk rendezője, Szente Vajk nyitotta meg azt.

A valóság sajátos hangvételű ábrázolása - ezt emelte ki a sorozatról. "Az élet hétköznapi helyzeteinek nincs különösebb jelentősége - sajátos látásmódjával a művész találja meg azt. Ez az autonóm riport műfajának lényege" - folytatta Szente Vajk, s hozzátette: Krisztián képei nem egy színész fotói, hanem egy fotóművészé. "Lassan a hétmillió fotós bolygója a miénk, olyan eszközeink vannak, amikkel bármit, bárhogyan rögzíthetünk. Megértem a fotográfusokat, hogy meg vannak sértődve erre a világra."

"Egy 2006-os album képeiből válogattam. S ahogy összeszedtem a kiállítás anyagát, rájöttem, mennyire hiányzik ez a nyugalom, türelem, és ez a szemlélet, amit azóta a digitális technika elmosott. Ma már filterek teszik színessé az életet" - fogalmazott Kolovratnik Krisztián.

Kolovratnik Krisztián a Színház- és Filmművészeti Egyetem elvégzése után a Vígszínház társulatához szerződött, melynek hét évig volt tagja. Hosszú évek óta szabadúszó színész. Számos hazai és külföldi nagyjátékfilmben, tévé- és kisjátékfilmben szerepelt. 2009-ben filmgyártócéget alapított – Kolorfilm –, melyben producerként és rendezőként is dolgozik. Rendezői munkái között szinte kultikussá vált a Törőcsik Mariról és Anatol Vasziljevről készített Naphosszat című dokumentumfilm, melyet Európa több országában is bemutattak. Producerként, rendezőként és zeneszerzőként jegyzi a Bringás Brigantik sorozatot. Zeneszerzőként is sikeres, komponált többek közt egyetemi vizsgaelőadásokhoz, és ő írta a Pesti Színház Lila ákác című produkciójának zenéjét. Zongorára és vonósötösre készült darabját a kortárs komolyzenei alkotások közé sorolják.

Fotósként több önálló kiállítása volt Budapesten és Barcelonában, ahol tíz képét válogatták be a barcelonai műgyűjtők katalógusába. Alkotásai több alkalommal kerültek be Az év fotói albumba Magyarországon, első önálló fotóalbuma pedig 2006-ban készült el.

A színpadra 2019-ben, a Játékszín Teljesen idegenek című produkciójában tért vissza. A színház legújabb, Nagyvárosi fények című előadásában újabb főszerepet vállalt 2020-ban – a Játékszín Galéria e filmadaptáció bemutatójához kapcsolódva rendezett kiállítást a művész fotóiból.

A kiállítás díjmentesen látogatható!

Krisztian_kiallitas_o.jpg

Krisztian_kiallitas_3_o.jpg

Krisztian_kiallitas_vajk_o.jpg

Krisztian_kiallitas_4_o.jpg