Több, mint 1800 nézőnk volt a Színházak Éjszakáján

Idén is gazdag kínálattal vártuk a Színházak Éjszakája rendezvénysorozat közönségét. Tizenhat programunkra közel kétezren látogattak el, művészeink közül pedig olyan legendák is színpadra léptek, mint Benedek Miklós, Gálvölgyi János és Hernádi Judit.

A műsorfolyam koronája vitathatatlanul záróelőadásunk, a békeidők színpadi szórakoztatását megidéző Kamara Varieté volt. A A legendás műfajt hatalmas sikerrel hoztuk vissza a Játékszín színpadára. Emlékeztünk Kellérre, Hacsekre és Sajóra, akik ugyancsak a Teréz körút 48. közönségét mulattatták valaha. Az est konferansziéja Gálvölgyi János volt, fellépett többek közt Benedek MiklósLévay ViktóriaSzőlőskei Tímea és Ungár Anikó, invitáltunk zsonglőrt, és természetesen elragadó táncosnőket is.
A Menopauza nyilvános próbája előtt sosem látott tömeg gyűlt össze Teréz körúti főbejáratunk előtt,  így egy rendkívüli igazgatói döntést követően két műsort adott a négy díva: Hernádi JuditNáray ErikaSzulák Andrea és Tóth Enikő.
Csonka Pici házibulija a Bock Színpadon remek felvezetésnek bizonyult a nagyszínpad három előadása előtt, a Randikutya című amerikai musical szereplői – Solti ÁdámNagy BalázsPuskás PetiTóth Angelika és Foki Veronika – lendületes ízelítőt adtak színházunk egyetlen kutyás produkciójából, így négylábú statisztáink sem maradtak távol, természetesen.  
A Kulisszajáráson harmincfős csoportok vettek részt egy-egy meglepetésvendéggel, ám az elmúlt évek tematikájától eltérően a nézők idén először egy színpadi gyorsöltözést is megnézhettek Petyi János jóvoltából. Ezúttal is közlekedett a Turnébusz a Játékszín és a Karinthy Színház között, az utasok között természetesen mindig felbukkant egy színész páros is, többek közt Tallós Rita és Tóth EnikőZsurzs Kati és Gubás Gabi, buszra szállt Botos Éva és Szirtes Balázs, de a két igazgató, Bank Tamás és Karinthy Márton sem maradt le a turnéról. 
Ismét hatalmas sikerrel zajlott a Vers a'la carte, ami minden évben kedvenc. A szórakoztató verses program Hirtling Istváné, aki ezúttal Lévay Viktóriát, Szőlőskei Tímeát, Nagy Sándort és Vadász Gábort instruálta a közönség játékos kedvű tagjaival együtt. Délután háromtól Mesedélután várta a gyerekeket a Bock Színpadon, ahol Földes EszterGrisnik Petra és Pusztaszeri Kornél olvasott fel a hazai meseirodalom remekeiből. 

A Játékszín évek óta kedvelt állomása a Színházak Éjszakájának - jövőre ismét készülünk!